Klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya, en staan ook wel bekend als boeddhistische schalen, geneeskommen, harmonisatieschalen, heelklankschalen of zingende kommen.

Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Bij het bespelen van de schaal ontstaat een langdurige klank, rijk aan boventoonresonanties met trillingspatronen en specifieke zwevingen.

Ik gebruik de klankschalen om de rustgevende klanken te laten ervaren. Klankschalen werken ontspannend, genezend. Een klankschaal brengt iedereen daar, waar hij/zij hoort te zijn.

Stilte speelt in mijn klankschaalmeditaties een grote rol. Het is vaak moeilijk om tijdens de meditatie rustig te worden in je lijf, in je hoofd. Het is moeilijk om te ‘stoppen’ met denken.

De geluiden en trillingen van de klankschalen kunnen je hierbij helpen. De geluiden van de schalen brengen stilte in de ruimte en die stilte merk je op,  je gaat er vanzelf naar luisteren. De ontstane stilte brengt rust in je lijf en leiden je af van je gedachtes. Het wordt ‘stil’ in je hoofd.

Laten de klanken van de schalen en de stilte die ontstaat  je meenemen op een mooie rustgevende klankreis. Wees welkom op een van mijn klankevenementen.

Meedoen of cadeau doen?

dia1

Klankschaal Meditatie
Op verschillende plekken worden klankschaal meditaties gegeven. Wil je weten waar en wanneer? Klik op Frank Klank 

Frank verzorgt ook klankschaalmeditaties voor grote groepen of organisaties. Voor meer informatie kun je met hem contact opnemen.

Cadeaubonnen
Er zijn cadeaubonnen te koop voor Klankschaal Meditaties!