Klankschalen komen voornamelijk uit de gebieden rondom de Himalaya.
Ook komen er veel klankschalen uit India en Nepal.

De naam Tibetaanse klankschaal duidt er op dat de schalen gebruikt werden door monniken die leefden in Tibetaanse kloosters.
(bron: www.klankschalen.com)

Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Bij het bespelen van de schaal ontstaat een langdurige klank, rijk aan boventoonresonanties met trillingspatronen en specifieke zwevingen.

Er gaan veel verhalen over klankschalen rond, met name over de samenstelling. Vaak krijg je te horen of lees je dat klankschalen gemaakt zijn uit 7 of meer metalen.
Hans de Back (klanktherapeut en musicus) schrijft hierover in zijn boek ‘Klankschalenmassage’: ‘koperslagers fronsen hun wenkbrauwen bij het horen van dit verhaal. Als het metaal een legering zou zijn van 7 metalen dan zou er zoveel spanning in zitten dat het niet met een hamer te bewerken is. Met een klap zou je een klankschaalpuzzel overhouden.’

Of het verhaal over die metalen nu wel of niet klopt vind ik eigenlijk niet zo belangrijk: het gaat om de klank en de trilling die je voelt.
Heeft de klankschaal je wat te ‘vertellen’, wordt je geraakt door het geluid van de klankschaal?

Ik zeg wel eens: jij kiest de klankschaal niet uit, de klankschaal kiest jouw uit.

Stilte speelt in mijn klankschaalmeditaties een grote rol. Het is vaak moeilijk om tijdens de meditatie rustig te worden in je lijf, in je hoofd. Het is moeilijk om te ‘stoppen’ met denken.

De geluiden en trillingen van de klankschalen kunnen je hierbij helpen. De geluiden van de schalen brengen stilte in de ruimte en die stilte merk je op,  je gaat er vanzelf naar luisteren. De ontstane stilte brengt rust in je lijf en leiden je af van je gedachtes. Het wordt ‘stil’ in je hoofd.

Laten de klanken van de schalen en de stilte die ontstaat  je meenemen op een mooie rustgevende klankreis. Wees welkom op een van mijn klankevenementen.

Meedoen of cadeau doen?

dia1

Klankschaal Meditatie
Op verschillende plekken worden klankschaal meditaties gegeven. Wil je weten waar en wanneer? Klik op Frank Klank 

Frank verzorgt ook klankschaalmeditaties voor grote groepen of organisaties. Voor meer informatie kun je met hem contact opnemen.

Cadeaubonnen
Er zijn cadeaubonnen te koop voor Klankschaal Meditaties!