Vloeiend, staccato, chaos, lyrisch, stil. 

Deze ritmes vormen samen een ‘Wave’ (golf) van dans en energie.

Door middel van adem en beweging maken we contact met de flow in ons leven.

VLOEIEND
Nodigt uit om te ontspannen, om aanwezig te zijn in je lijf, om te volgen, te ontvangen en te vertrouwen.

STACCATO
Leert ons over focus en richting. Op de beat van de muziek en onze hartslag communiceren we. We werken met grenzen en geven expressie aan de passie en het vuur van het hart.

CHAOS
We oefenen we om controle te laten gaan en te vertrouwen op onze intuïtie. Het is het leegschudden van je lijf en hoofd, chaos is als het water wat je zorgen afspoelt.

LYRISCH
Licht en veranderlijk kunnen we zijn in Lyrisch. Lyrisch is het ritme van lucht, er is niets om vast te houden, het vraagt overgave aan de veranderlijkheid van het leven. De golf eindigt in Stilte, in verbinding met de dans van het leven en het moment.

Waar en wanneer kun je de 5 Ritmes dansen?

Kijk voor een overzicht over de 5Ritmes in Nederland op www.devijfritmes.nl

Als je meer over jezelf te weten wilt komen, als je niet bang bent je emoties te voelen, als je wilt weten hoe je leven is, als je van dansen houdt:

BEGIN DE 5 RITMES TE DANSEN 

Op de genoemde website vindt je nog veel meer informatie over de 5 Ritmes en het programma aanbod.

Wil je ook de 5 Ritmes in het buitenland dansen dan zijn de lessen van Deborah Jay Lewin een aanrader. Zij woont in Findhorn en geeft haar lessen onder andere in de Findhorn Foundation (Schotland) en verder over de hele wereld. Haar website: www.vitalmoves.co.uk